Pa ja sam kontala da je levadura kvasac....tako mi nekako logicno...e sad da li levadura ima u sebi i prasak za pecivo...ne znam...novopecena sam kuvarica i tek istrazujem

@Madridjanin : Ja sam u Sevilji i jos uvek sam nova, nemam pojma da li ovde ima neke bugarske ili ruske radnje, ako neko zna da ima i gde bicu mu zahvalna

Pozdrav svima, nisam se odavno javljala...Sevillana, dobrodosla, bas sam se obradovala kad vidjeh da se konacno javio neko iz Sevilje, ja sam tu vec 5 godina i znam skoro sve Srbe koji zive ovdje u Sevilji (nije nas bas mnogo ali smo dosta slozni

Kvasac je levadura, taj royal je dobar a ja ponekad kupim i neki njemacki u lidl-u, koji je isto ok...a svjez kvasac je levadura fresca, ima da se kupi u mercadoni, bude kraj margarina u onom rashladnom dijelu, male kockice od po 20 grama ali super su.
U Sevilji imas nekoliko ruskih prodavnica, najlakse je naci jednu koja se zove bravo i jako je blizu autobuske stanice prado, ulica iza, kod njih ima da se kupi kiselog kupusa, vegete, nekih nasih kiselih salata...
Kore za pitu mozes da kupis u carrefour i u el corte ingles, najjeftinije se zovu 7 days bake it i grcke su cini mi se, 3,50 eura paket.
To bi otprilike bilo to sto se tice Sevilje, ako hoces potrazi me na fb ili mi posalji privatnu poruku ovdje pa da organizujemo neko vidjenje

Veliki pozdrav
Jevrosima Tepic