www.semanarioserbio.com
Febrero 05, 2012, 03:35:04 *
Bienvenido(a), Visitante. Por favor, ingresa o regístrate.

Ingresar con nombre de usuario, contraseña y duración de la sesión
Noticias:

Inicio   Ayuda Buscar Ingresar Registrarse  
Páginas: 1 2 3 [4] 5   Ir Abajo
  Imprimir  
Autor Tema: Jos malo o hrani  (Leído 2730 veces)
Soj011
Sr. Member

Desconectado Desconectado

« Respuesta #45 : Marzo 26, 2010, 03:11:46 »

Eво србине, домаћине, па ако хоћете покрећите тему
На овој адреси се налазе рецепти наше кухиње на шпанском, ако неког интересује:
http://olgakostich.tripod.com/comidabalcanes/index.html

Sami protiv svih i ko ih ....
sevillana
Newbie
*

« Respuesta #46 : Mayo 09, 2010, 09:28:33 »

Pozdrav svima, nova sam na forumu, a i u Spaniji i treba mi mala pomoc. Kvasac sam nasla , ali sta je ovde pandan prasku za pecivo??? Trazila sam i trazila ali bezuspesno.
K O P A O N I K
Administrator
Hero Member

« Respuesta #47 : Mayo 09, 2010, 01:07:51 »

Pozdrav svima, nova sam na forumu, a i u Spaniji i treba mi mala pomoc. Kvasac sam nasla , ali sta je ovde pandan prasku za pecivo??? Trazila sam i trazila ali bezuspesno.

Dobrodosla. Sto se tice praska za pecivo.......valjda ce neko znati da ti odgovori. Sonreir Sonreir Sonreir

sevillana
Newbie
*

« Respuesta #48 : Mayo 09, 2010, 05:02:14 »

Hvala na dobrodoslici Sonrisa
I ja se nadam da ce mi neko odgonetnuti tajnu Reir
verchi
Newbie
*

« Respuesta #49 : Mayo 18, 2010, 01:01:37 »

Hej, u Spaniji se prasak za pecivo zove levadura. Imas u crvenoj kutiji oko 5 kesica, ona je oko 1, 54 e. Pise Royal baking powder. Meni je on najbolji, mozes probati i ostale, nisu losi.
Pozdrav
K O P A O N I K
Administrator
Hero Member

« Respuesta #50 : Mayo 18, 2010, 05:35:03 »

Da nije ta "levadura" ustvari kvasac?

Madridjanin
Newbie
*

« Respuesta #51 : Mayo 18, 2010, 10:07:48 »

Ja kupujem u jednoj Bugarskoj prodavnici ponekad i imaju dobru hranu,slicnu nasoj.Nalazi se blizu metroa ASCAO.Jednom sam i kupio kobasicu i pise na njoj Srpska:Sonrisa)
Madridjanin
Newbie
*

« Respuesta #52 : Mayo 18, 2010, 10:40:45 »

Nudim smestasj i topli obrok u Madridu ko mi donese Rena(Za pecenje) i jedan Rubin vinjak Sonrisa)
Afrikanac
Hero Member

« Respuesta #53 : Mayo 19, 2010, 01:55:05 »

ја мислим да се и квасац и прашак за пециво преводе на шпански као levadura

samo nek' s'e zdravo
K O P A O N I K
Administrator
Hero Member

« Respuesta #54 : Mayo 19, 2010, 09:24:14 »

Pa ja mislim isto ali mi to stvarno nikada nije bilo skroz jasno....

sevillana
Newbie
*

« Respuesta #55 : Mayo 19, 2010, 10:24:07 »

Pa ja sam kontala da je levadura kvasac....tako mi nekako logicno...e sad da li levadura ima u sebi i prasak za pecivo...ne znam...novopecena sam kuvarica i tek istrazujem Reir

@Madridjanin : Ja sam u Sevilji i jos uvek sam nova, nemam pojma da li ovde ima neke bugarske ili ruske radnje, ako neko zna da ima i gde bicu mu zahvalna Reir
jevrosima
Newbie
*

« Respuesta #56 : Mayo 19, 2010, 03:26:40 »

Pa ja sam kontala da je levadura kvasac....tako mi nekako logicno...e sad da li levadura ima u sebi i prasak za pecivo...ne znam...novopecena sam kuvarica i tek istrazujem Reir

@Madridjanin : Ja sam u Sevilji i jos uvek sam nova, nemam pojma da li ovde ima neke bugarske ili ruske radnje, ako neko zna da ima i gde bicu mu zahvalna Reir

Pozdrav svima, nisam se odavno javljala...Sevillana, dobrodosla, bas sam se obradovala kad vidjeh da se konacno javio neko iz Sevilje, ja sam tu vec 5 godina i znam skoro sve Srbe koji zive ovdje u Sevilji (nije nas bas mnogo ali smo dosta slozni Sonrisa
Kvasac je levadura, taj royal je dobar a ja ponekad kupim i neki njemacki u lidl-u, koji je isto ok...a svjez kvasac je levadura fresca, ima da se kupi u mercadoni, bude kraj margarina u onom rashladnom dijelu, male kockice od po 20 grama ali super su.
U Sevilji imas nekoliko ruskih prodavnica, najlakse je naci jednu koja se zove bravo i jako je blizu autobuske stanice prado, ulica iza, kod njih ima da se kupi kiselog kupusa, vegete, nekih nasih kiselih salata...
Kore za pitu mozes da kupis u carrefour i u el corte ingles, najjeftinije se zovu 7 days bake it i grcke su cini mi se, 3,50 eura paket.
To bi otprilike bilo to sto se tice Sevilje, ako hoces potrazi me na fb ili mi posalji privatnu poruku ovdje pa da organizujemo neko vidjenje Sonrisa
Veliki pozdrav
Jevrosima Tepic
K O P A O N I K
Administrator
Hero Member

« Respuesta #57 : Mayo 19, 2010, 05:24:13 »

Ma pustite prazne price, dajte neki dobar recpet ili cu da zatvorim forum  Guiñar Guiñar Guiñar

sevillana
Newbie
*

« Respuesta #58 : Mayo 19, 2010, 05:59:41 »

Ma pustite prazne price, dajte neki dobar recpet ili cu da zatvorim forum  Guiñar Guiñar Guiñar

Ha ha...nema sanse da ces to da uradis...strpi se malo ...ja se tek zagrevam kad je kuvanje u pitanju Reir bice i recepata Reir
selo_moje
Full Member

« Respuesta #59 : Junio 03, 2010, 10:41:30 »

Pa ja mislim isto ali mi to stvarno nikada nije bilo skroz jasno....

Мислим да забуну прави наша реч "прашак за пециво". Ради се о КВАСЦУ, само посебном, који се користи за пецива, тј. колаче. Дакле, и прашак за пециво је квасац  Sonrisa

Како ретко ко у Шпанији меси хлеб, њима је све то "levadura" (= квасац). Може да буде "fresca", као што је лепо објашњено у горњем коментару, може да буде у зрну (гранулама), а у већини продавница се продаје она поменута (црвена кесица) која би требала да одговара нашем прашку за пециво.

Иначе, уопште није лако наћи свежи квасац, немају га сви супермаркети. У задње време почели су да га продају Арапи по њиховим месарама, вероватно зато јер њихове жене чешће месе хлеб.
Páginas: 1 2 3 [4] 5   Ir Arriba
  Imprimir  

Ir a: