www.semanarioserbio.com
Febrero 05, 2012, 03:45:18 *
Bienvenido(a), Visitante. Por favor, ingresa o regístrate.

Ingresar con nombre de usuario, contraseña y duración de la sesión
Noticias:

Inicio   Ayuda Buscar Ingresar Registrarse  
Páginas: 1 ... 3 4 [5]   Ir Abajo
  Imprimir  
Autor Tema: Jos malo o hrani  (Leído 2733 veces)
Afrikanac
Hero Member

Desconectado Desconectado

« Respuesta #60 : Junio 03, 2010, 06:05:46 »

Руске продавнице су још боље мјесто да нађеш то, тамо се квасац зове "дрожжи".

samo nek' s'e zdravo
sevillana
Newbie
*

« Respuesta #61 : Junio 25, 2010, 03:03:16 »

Mislim da sam sad skontala to oko praska za pecivo i kvasca... U medjuvremenu sam nasla rusku radnju o kojoj mi je pricala Jevrosima i kupila tamo mermeladu od sipka Reir mojoj sreci nije bilo kraja Sonrisa

@Kopaonik: sto se recepata tice, danas sam po pvi put pravila Huevos a la flamenca, odlicno je. Hoces recept? Lengua

Rerna mi je konacno popravljena pa ce uskoro pasti i jedna proja Reir Mada su ovde na jugu takve vrucine da mi se nista ni ne kuva

Pozdrav svima Reir
K O P A O N I K
Administrator
Hero Member

« Respuesta #62 : Junio 25, 2010, 03:08:27 »

Svaki recept je dobrodosao  Sonrisa Sonrisa Sonrisa

Afrikanac
Hero Member

« Respuesta #63 : Diciembre 09, 2010, 11:45:57 »

како добро каже наслов, још мало о храни...

-у Мадриду, на улици Rafael de Riego, zona Atocha напротив броја 26, има још једна у низу руско-украјинских сваштара. Што се тиче нашег интереса, купио сам ајвар бугарске марке Бега Стар који може проћи као стандардни куповни. И што је занимљивије, видио сам једну црну флашу у којој пише "жидкий дым". Пише да се та течност додаје јелима и тако оставља мирис  и укус дима, нисам то купио па вам не могу више рећи.

-исто у Мадриду, већ једно вријеме навраћам понекад у бугарски ресторан звани "Taberna Búlgara". Зона града је безвезе али мјесто је сјајно, декорација је у етно стилу и цијене су у реду, ако некоме нестостаје "кафански амбијент" може тамо наћи утјеху уз бугарску ракију лозовачу, шљивовицу а богами и виљамовку и може да мези на бази сухог меса или киселог млијека. За сад сам пробао њихову шопску салату, поховани качкаваљ, мијешано месо ("мешана скара", доће кобасица само другаћија, "кебапче" који је ипак огроман, нека као пљескавица и пилетина ако се добро сјећам сада) и два десерта, баклава права велика балканска (не као она ситна арапска и турска) и једна пита са тиквом просто да прсте полижеш, и све је било феноменално. Само смо једном наручили месну плату за двије особе и тамо је била обична шницла, нека глупа пилетина и све још нешто што у Шпанији можеш јести свугдје, тако да вам ипак препоручујем индивидуалну порцију мијешаног меса који сам вам већ описао. Има и шкембића чорба, које се ја лично држим на дистанци, и још много тога што још нисам пробао. Навече рока турбо-фолк из бугарских ТВ канала, а у њима је свака трећа или четврта пјесма из екс-ЈУ естраде. Сриједом не раде, може да се плати само готовином и увијек сам нашао мјесто за паркирање у близини (бијела зона).
интернет адреса је: www . tabernabulgara . com па видите тамо локацију и остале детаље.
« Última modificación: Diciembre 10, 2010, 05:40:31 por K O P A O N I K » En línea

samo nek' s'e zdravo
Páginas: 1 ... 3 4 [5]   Ir Arriba
  Imprimir  

Ir a: