www.semanarioserbio.com
Febrero 05, 2012, 03:39:08 *
Bienvenido(a), Visitante. Por favor, ingresa o regístrate.

Ingresar con nombre de usuario, contraseña y duración de la sesión
Noticias:

Inicio   Ayuda Buscar Ingresar Registrarse  
Páginas: 1 [2] 3   Ir Abajo
  Imprimir  
Autor Tema: Low cost letovi iz Nisa  (Leído 1171 veces)
Soj011
Sr. Member

Desconectado Desconectado

« Respuesta #15 : Noviembre 17, 2009, 11:07:50 »

Ne, sto, treba se boriti za vise i bolje, i zeleti, pa eto da bude i da ti daju da vise predajes i da vise zardjujes, big bucks.

Sto se tice tih viza, ja bih prvo skocio, pa onda hop.

Sami protiv svih i ko ih ....
Evelina
Hero Member

« Respuesta #16 : Noviembre 17, 2009, 11:37:10 »

Guiñar
Marineta
Newbie
*

Zbogom Srbijo!

« Respuesta #17 : Diciembre 12, 2009, 07:12:38 »

Aman ljudi, ja skoro uvek idem Alitaliom za 200 evrica tamo i nazad iz BG-a. To vidim, jos niko nije pomenuo.. Znam i nije bas najsrecnija varijanta, al jos mi se nije desilo da nadjem bas tako jeftinu kartu iz Budimpeste  Impresionado a da ne pricam o "clavadores" iz Gea-e sto klepaju da im nije dobro!
Volela bih sto pre da pocnu da lete ovi low-cost samo da Geovci propadnu mamu im lopovsku...  Sonreir
Evelina
Hero Member

« Respuesta #18 : Diciembre 12, 2009, 07:47:34 »

Ma idemo vozom, povratna karta 20 evra i jos posle 2 sata avionom do Madrida Wizzairom iz Budimpeste 70 i tako nas eto u Madridu za 90 evra. Samo treba izdrzati putovanje vozom, mnogi to ne vole ali meni ne smeta, narocito ako je zanimljivo drustvo u kupeu.  Sonrisa
Soj011
Sr. Member

« Respuesta #19 : Diciembre 12, 2009, 11:29:51 »

to za 2 glave evra, to ima samo u februaru i tim nekim glupim mesecima, nisam nikad video kartu leti za bg tako jeftino ili kako vec, ali ako gresim ti me ispravi, meni je to najaca varijanta, jer je sve avion.
Sto ti imas toliko protiv gee, ja sam sa njima super prolazio i meni su odlicni sa cenom. 

Marineta
Newbie
*

Zbogom Srbijo!

« Respuesta #20 : Diciembre 13, 2009, 11:55:41 »

Sto se tice Alitalie, ja putujem svakih mesec-dva u ESP i tvrdim da je karta uvek toliko osim u julu i avgustu, sto je i logicno...
Sto se Gee tice...ja iz NS-a idem za Budimpestu...koliko je to km? Nekih 400..Ipak, onda kad letim iz Budimpeste uvek me vise izadje Gea nego sam avion! Naravno da mi smetaju tih 70 evra, zato sto je to cist lopovluk po principu monopola!
Soj011
Sr. Member

« Respuesta #21 : Diciembre 17, 2009, 12:02:24 »

Po tebi, ne bi trebao neko da ima problem da kupi kartu bg bcn povratnu za dvesta eura, sa sve taksama itd u januaru.  Tj. kako ti napisa, samo ne jul avgust. 
Sto se gee tice, to sto ima avionska karta nema nikakve veze sa geom, ima avio karta i za deset eura, pa shodno tome, ovi iz gee bi trebali da te voze za jedan sok.  Drugo, 70 eura je povratna karta, sto znaci da te vozi 400km u jednom pravcu. 

To tvoje je ono tipicno pogresno srpsko gledanje, jao oni imaju monopol, nabili cene, a mogu da voze za 20 evra, pa toliko ode na tadzu u bgu kad upadnes u guzvu a ovde stignes u drugu zemlju.  A kad je gea jedina isla za budim, kad nikog drugog nije bilo, kad su jedini rizikovali i radili i sa gubitkom, onda nista.  E, to je ono sto valja u poslu, kad neko oseti da treba da izdrzi, da trpi i gubitke i na kraju sa srecom da to posle bogato i lepo naplati, onda svaka cast.

Da ne mislis da imam nesto sto pisem u vezi njih, ne. Samo izlazem cinjenicno stanje.  A ja sam uvek bio te srece sa njima da uvek cekam dok krenemo ka BG, i uvek zadnji.  Ali, sve je u redu, bitno je da sam stizao. 

Ne secam se, da li moze da se kupi karta bcn bg bcn za istu cenu od 200 eura, ili je to iz bga ta cena.

Marineta
Newbie
*

Zbogom Srbijo!

« Respuesta #22 : Diciembre 17, 2009, 12:01:51 »

A kad je gea jedina isla za budim, kad nikog drugog nije bilo, kad su jedini rizikovali i radili i sa gubitkom, onda nista. 
[/quote]
Soj011,
Vidim da si bas upoznat kako su radili, zaradjivali i gubili. Ja ne znam i ne zanima me, i zasto bih uostalom ja mislila o njihovom poslovanju? Ja mislim na moj novcanik. A te prozivke o tiicnom pogresnom srpskom gledanju, prosipaj nekom drugom, klepanje je svuda klepanje, isto je. Ne mozes da se meris sa "komsijom" ako nemas iste uslove kao on.
Nema sanse da me iko ubedi da su 40 evra u jednom pravcu do Budimpeste OPRAVDANA. A plus meni koja idem iz NS-a (NIKO ME NE KUPI NA KUCNU ADRESU KAO VAS) i tebi koji ides iz BG-a, znas?
A da ne pominjem vec pomenute sate cekanja da se krene, pa truckanje po starom putu (ne mozes spavati) da bi se izbegla putarina SVAKI BOZIJI PUT! I oni izigravaju neki nivo. E to su po meni SRPSKA POSLA! Oni su jedna obicna Fema.
A ako su u vreme krize isli i rizikovali znaci da im je bilo ISPLATIVO. I tu nema veze sa saosecanjem  Sonreir
Pozz!
Soj011
Sr. Member

« Respuesta #23 : Diciembre 18, 2009, 05:35:55 »

Znas kako, posto vidim ja da polako ovo sve moze da dobije drugi obrt a i tamo se zalis na ovaj forum i na gazdu, i cela ta prica, ja cu da udarim na zezanje jer mi je zajebancija dobra, svidece se i tebi fora iako je na tvoj racun, ali nema veze, ako nista da odes skroz ljuta sa sajta, da te ne otrsamo na pola koplja.

Sto se tice da taj bus od gee ne dolazi na kucnu adresu po vas koji ste u ns, nemoj tako, pa ns je tako mali da gde god da vam stane kao da vam je ispred kuce stao, hhahahahahahahahahahahahaahaah
priznaj da je smeno

E, ako vec odes sa ovog foruma, a onda srecno na nekom drugom, koji ce biti vise multi culti.  Ne zameri adminu, on sigurno zeli svima sve najbolje nije do njega, ja sam taj koji ne bi pustio odpadnicima da se ovde javljaju, malo im je ostatak sveta nego hoce i ovde da me prljaju.  I uvek su oni onako prikriveno bezobrazni.  Ima na forumu i drugih, npr jedna bugarka, ali jasno se definise, i postuje, a ja bugare ne volim isto kao i hrvate.  Ali ona lepo kaze, politika je to, tako, narod je to tako, i sve je u redu.  A ne ko ova ostala djubrad, kad im treba, onda sve moze, kako ih je lepo opisao Ducic, hrvati su najhrabriji narod, ne zato sto se nikog ne plase, nego zato sto se niceg ne stide.

Da, ja sam kuci malo manje nego sto sam u bcn, a i da sam u bcn i duplo vise, nikad nisam pusio tu pricu zapada itd, jer sam odavno na zapadu pa taj "normalan zivot" odlicno poznajem.

Marineta
Newbie
*

Zbogom Srbijo!

« Respuesta #24 : Diciembre 18, 2009, 12:39:37 »

Hmmmm...ne vidim zasto bih ja sad napustila forum zbog svega ovog, jesam se razocarala jer sam mislila da jos uvek ima foruma koji su "cisti" od mrznje a ovaj mi se bas dopao. Ipak, nisi mi toliki faktor da zbog tvojih komentara (jer druge nisam videla) odem.
Sto se tice NS-a i toga da je mali, malo si preterao slozices se, mada koliko god da ga ti zamisljas malim, ipak ga Beogradjani obozavaju (iako nisu narocito dobrodosli, ne znaju bas da se ponasaju..), ali bar nije tako skrnav i smrdljiv kao Beograd. Napominjem, ovo nije napad vec cinjenica sa kojom se slazu svi koji zive van njega pa i vecina u njemu.
Tuzno je samo koliko si ogorcen i iskompleksiran zato sto si srbin, odakle i sva ta mrznja prema ostalima, kao svi su nam krivi, svi nas mrze, nek crknu dusmani a mi smo nebeski narod. A nazalost puno je takvih kao ti, susrecem se sa njima svaki dan, ponekad se i sama osecam tako..al se trudim da sve to izbacim iz glave. Super je taj patriotizam, rodoljublje itd..al zivot je jedan: pre svega sam covek koji zeli sebi bolji zivot a tek posle srpkinja, jbg tako ja to vidim. A i ti si isto hteo to da priznas ili ne, inace ne bi bio na zapadu vec bi ostao ovde i solidarisao se sa svojim sunarodnicima i trudio se svim snagama da doprineses da ova zemlja progresira. Razmisli malo o tome. Ja bar priznajem da me bas briga i da idem tamo gde je meni bolje jer, napominjem, zivot je jedan a drugo jer ne verujem da cemo se mi "srbi" ikad promeniti, mnogo smo jaki, slazem se ali "ne daj boze da se srbi sloze" kazu nasu matorci, jer bi tad bili nesalomljivi, al upravo je to sarkazam jer zna se da je to nemoguce.
Zato, moj savet ti je da ne tracis zivot na stvari koje ne mozes da promenis a samo gubis zivce i svoje dragoceno vreme.
Pozdrav.

Soj011
Sr. Member

« Respuesta #25 : Diciembre 18, 2009, 06:47:02 »

Svako iz svog ugla gleda pa shodno tome i pise, ja vidim, ti naravno ne, da ti imas dosta pogresnih stavova, ali niti me interesuje da ti na njih ukazujem i da ti objasnjavam.  Klasicna prica ide da ti sad mene savetujes, kao u fazonu, ti mi kazes kako bi meni bilo bolje, a meni se dojmi da dok si o meni pisala da si gledala u ogledalu sebe, pa cak u vise navrata onda i priznala, da ti tako gledas na zivot i da ides tamo gde je tebi bolje. Tvoj pogled da je zivot samo jedan, je pogled osobe koja nije prisla, ili uopste nije u prici pravoslavlja, shodno tome taj stav, koji je vrlo bitan, nam je potpuno razlicit pa shodno tome i sigurno sva druga misljenja. Ti mislis da se srbi nece promeniti, i da nikad nece biti slozni, pa shodno tome tako i zivis, ides tamo gde je tebi bolje, pa se nadam da ces i uskoro da se preselis na zapad, jer najverovatnije to je tvoja definicija boljeg. 

Da ne gubim energiju i vreme, sto me dobro posavetova pa da nabrajam stvari koje meni guras u tastaturu, jer ih ja nisam napisao.

Pa posto si u pisanju o meni  predstavljala sebe, onda ti napisem da sam mislio da ces moju salu razumeti (iako su generalno svi sporiji sem beogradjana iz kraja, za to zezanje, pa se odmah naljute, ili zauzmu gard, jer misle da njih neko vredja, to nam se desavalo sa raznima drugima, i sa momcima iz ns, a niko njih ne vredja, nego je u pitanju zezanje).  Tako da je moj cilj bio da te nasmejem a ti si meni pocela da pises kakav je Beograd, i to u onom pravom pogresnom fazonu, kao nije to zato sto ti pises o bgu tako i tako, nego zato sto to kazu i drugi, i naravno medju tim drugima su i sami Beogradjani.  Stvano tako glupo rezonovanje, da je glupo da ga komentarisem.  Jedino cinjenicno stanje jeste da je ns cistiji od bga, ali to je uvek tako bilo, i to nije nista novo, ali da je razlika kao izmedju Bazela i Ankare nije.

Sigurno da ima ljudi iz bga koji "obozavaju ns", licno ne znam ni jednu osobu, ali dobro.  Ja licno, obozavam samo Beograd i kraj iz kog sam, a sve sto je u Srbiji ja volim, moze nesto manje ili vise da mi se svidi, ali nisu jedini arsini da li je cistije i modernije.

Jos bih samo ukazao na pogresno zakljucivanje sa tvoje strane, na jednom primeru, jer kod tebe ima tih pogresaka dosta, a svi sto su u vezi sa zivotnom pricom, to ne da ja kod tebe ne bi mogao da promenim, nego skup vise ljudi i sigurno pametnijih od mene i vestijih u predstavljanju nekih zivotnih pojmova u dodiru sa nacionalonom svescu itd itd.

Pa da se drzimo ono sto je opipljivo i dostupno svakom da proveri, a to je ekonomija, poslovanje, vodjenje firme.

A ako su u vreme krize isli i rizikovali znaci da im je bilo ISPLATIVO.

A jos si ovo isplativo stavila velikim slovima, ono duplo ubedjenja u svoju ispravnost.  Pogresno razmisljanje pa samiim tim i zakljuvicanje.

Dokaz

Oni su vise od god dana radili sa gubitkom, vozili, u ono vreme kad su sankcije skinute, i kad su ljudi masovno isli iz bga, dok jos u Madjarskoj nije bilo jeftinih letova.  Tada, im nije bilo isplativo, tada su svaki mesec gubili pare.  Znaci gazda firme je svaki mesec ostajao bez novca, i to nije isplativost.  On je imao veru, vodjen idejom da ce opet ljudi poceti da idu preko Madjarske, jer ce oni opet imati jefitnije cene nego Srbija.  Druge firme su sve odustale i prestale da voze, on je bio jedini i furao tu pricu.  Na kraju mu je ta prica prosla i sad mu je posao ponovo isplativ.  Nije im bio isplativ, kad su radili sa gubitkom, a sad im jeste isplativ. 
Monopol nemaju, to je jasno svakom ko zna definiciju monopola.  Idealno je da ako neko vidi da oni klepaju, sto znaci da zaradjuju da ta osoba pocne to da radi, i napravila bi pare jer bi moglda da vozi ljude za manju cenu.

Nisam ja ni mislio da ces ti zbog mojih komentara da odes sa foruma.  Ja sam razumeo da se tvoje razocarenje u admina i to da forum nije cist, prevodi u odlazenje sa foruma, jer sam gledao kroz moju prizmu, da sam se razocarao u ovaj forum iz bilo kog razloga, ja ne bih vise dolazio.  Ipak je razocarenje ozbiljna emocija.  Npr, da se ovde namnoze razni narodi okolo srbije, ili ne bitno eskimi koji ce da se uzruje sto ih ja pitam da se izjasne jasno u vezi svojih pogleda na probleme koje Srbi imaju sa drugim narodima, oni naravno nisu pozvani da pisu o problemima koji imamo mi izmedju nas, jer to njih ne sme da se tice, to nije njihovo dvoriste, i da zbog njihove ucestalosti na ovom forumu, kopaonik, promeni naziv sajta i stavi balkansemanario, ja bih se razocarao, i nikad vise ne bih posetio forum, taman pa da ce ceo svet da se srusi.  Mislio sam da je tvoje razocarenje ta vrsta razocarenja, ali nije. 

Da si i na obronku pravoslavlja, poslao bih ti jednu lepu vezu (link) da cujes moje vidjenje sta ja mislim o srpstvu, njegovom stanju i krivici. 

Marineta
Newbie
*

Zbogom Srbijo!

« Respuesta #26 : Diciembre 18, 2009, 07:35:50 »

Ne znam samo odakle ti ideja da ti meni sudis koliki sam ja pravoslavac...svasta. Te stvari nemaju veze s prostorom ni sa tim dal sam ja u Srbiji il ne znam gde. Stvarno je glupavo. A to sto idem gde je meni bolje, to je tako normalna stvar, tipicna za ljude iz Srbije, eto i tebe kao primera, a sad ce toga biti jos vise. To je cinjenica. Nasi su ljudi sposobni, obrazovani, zasto bi trulili ovde gde ih niko ne gleda kad bi drugi dali bogatstvo samo da ih imaju. Sami smo krivi sto je to tako. Sami smo krivi sto nas vode kreteni, mi smo ih izabrali i dali im vlast. Kome sada da se zalimo.. pokvaren smo narod i lopovi za medalju, cim se dokopamo fotelje pomuti nam se pamet. Nista novo.
Sto se tice BG-a i NS-a, doci ce vam glave decentralizacija, samo to cekam, a pocelo je polako..pa ce videti svi sta je Vojvodina. Razmisli malo na cemu je izgradjen i od cega zivi BG tako velik i divan...bas se pitam. Nazalost Srbija je Beograd, sve ide u njega, a njeni najlepsi delovi propadaju..I beogradjani se dice sto su beogradjani a i zasto ne bi kad je Beograd grad-drzava ni nemaju potrebe da idu iz njega, kad napolju nema skoro nista. Sve je usisao. Eh..tolko o tvom Beogradu.
A sto se tice, opet, Gee, neka si u pravu i neka su vozili bez profita u vreme kroze itd..danas su i dalje PRESKUPI. Zato ce Bogu hvala WizzAir doci nama a Gea...nek se ceska Sonrisa
Vidi Soj011, ocigledno da cemo se ti i ja tesko sloziti oko tih skakljivih tema vezanih za Srbiju, ja nameravam da ostanem na ovom sajtu i da sluzim svrsi a to je da pomognem ako nekom mogu il da meni pomognu ako zatreba. Ne zelim ni sa kim da budem na ratnoj nozi, pogotovo ne s tobom kad si vec KOPAONIK-ov sticenik Sonrisa Salu na stranu, nisi me nimalo uvredio sa ovim kilomentarskim komentarom jer prosto nisi u pravu al sta ja da ti radim. Samo je malo glupo da budes tako neprijatan sa posetiocima..al mislim, postoji vec onaj koji bi trebao to da koriguje. Ja sam za da se ova tema (moja i tvoja interna) zatvori i da nastavimo da komuniciramo ako se potrefimo ko normalni ljudi sa istim ciljem: Srbi u Spaniji i obrnuto i to je to.
Evelina
Hero Member

« Respuesta #27 : Diciembre 19, 2009, 11:52:16 »

Da li neko zna kako doci do aerodroma u Budimpesti sa zeleznicke stanice, bez taksija, ili niko nije pokusavao tu varijantu (mislim, svi ste uglavnom isli Gea tursom)? Unapred hvala.
Soj011
Sr. Member

« Respuesta #28 : Diciembre 24, 2009, 06:48:12 »

i ako niko ne zna od forumasa, zna sigurno onaj rus google.  Samo treba znati taj odvratni madjarski jer ti mutavci ni jedan drugi jezik ne pricaju, po neko nemacki. Sonreir

Evelina
Hero Member

« Respuesta #29 : Diciembre 24, 2009, 09:36:36 »

Tacno, odlicna ideja. Sigurno ima mapa grada na Internetu i tako cu se orijentisati, a mogla bih da pogledam i mapu prevoza u Budimpesti, samo me buni sto ne znam na koju zeleznicku stanicu ce doci voz iz Beograda jer ih izgleda ima 3. Ma nema veze, valjda cu isceprkati nesto.
Páginas: 1 [2] 3   Ir Arriba
  Imprimir  

Ir a: