www.semanarioserbio.com
Febrero 05, 2012, 03:43:09 *
Bienvenido(a), Visitante. Por favor, ingresa o regístrate.

Ingresar con nombre de usuario, contraseña y duración de la sesión
Noticias:

Inicio   Ayuda Buscar Ingresar Registrarse  
Páginas: [1]   Ir Abajo
  Imprimir  
Autor Tema: Ucenje spanskog?  (Leído 4057 veces)
a.blacksmith
Newbie
*

Desconectado Desconectado

« : Julio 11, 2008, 08:20:28 »

Molio bih da mi preporucite neki kurs spanskog on-line ili neko kvalitetno izdanje(knjige ,cd-i)...U Americi je popularna Rosetta,ali ja bih radije ucio sa maternjeg jezika....pretpostavljam da Kolarac i Institut u Jovanovoj imaju nesto..sta biste preporucili?Hteo bih da nabavim i neku dobru gramatiku spanskog,imate li savet?Da li je neko pokusao da paralelno uci spanski sa portugalskim ili italijanskim?
                     Unapred hvala
                                             Aca
dejan
Newbie
*

« Respuesta #1 : Julio 12, 2008, 09:49:56 »

Mnogo pitanja za odgovore koje ja mogu da imam...Najbolje je da dodjes u Spaniju pa da ucis po kafanama kako sam ja ucio, to je sigurno najzabavniji i najlaksi metod. Guiñar
a.blacksmith
Newbie
*

« Respuesta #2 : Julio 13, 2008, 06:29:47 »

...a taj metod sam vec odradio(intenzivan kurs Sonrisa),ali sada bih hteo da savladam gramatiku,citanje ,pisanje,da malo podignem znanje na akademski nivo...to se vec ne moze nauciti od Meksikanaca u kafani...
anachina
Newbie
*

« Respuesta #3 : Julio 23, 2008, 03:58:54 »

Osim intenzivnih "zivotnih" kurseva koje ste vec pomenuli, imas odlican kurs u okviru srpsko-spanskog drustva (nalaze se negde na Dorcolu - proveri), koji je daleko pristupacniji od Kolarca i Jovanove, a neki tvrde i bolji!
Ja licno sam prosla samo kratki osnovni kurs u Cervantesu, i posluzio je odlicno upravo za to sto ti trazis - gramatika, citanje & pisanje... mada mi se cinio malo prespor.

Pozdrav,

Ana
a.blacksmith
Newbie
*

« Respuesta #4 : Julio 27, 2008, 08:44:10 »

Ana ,hvala puno,kontaktiracu Servantes da vidim imaju li nesto za samostalno ucenje.
      Ja zivim u Americi,pa me interesuje neka on-line varijanta ili cd(kaseta) sa knjigom koju bih nabavio iz Srbije.
        Ovde su aktuelna razlicita izdanja za ucenje stranih jezika(Rosetta je vrlo popularna),ali meni se ipak cini komplikovanim da ucim spanski preko engleskog,kada  pretpostavljam i kod nas ima kvalitetnih izdanja.
    U svakom slucaju ,dala si mi smernicu gde da se rapitujem.
      Hvala jos jednom
                                       Aca

Evanea
Full Member

EVANEA

« Respuesta #5 : Agosto 02, 2008, 12:04:20 »

JA mislim da naj bolje ti je posto si daleko, da upoznas nekoga sto znaje spanskom i da se dopisujes preko neta ili bilo kako, tako ces naj lakse nauciti..... ja sam dosla kao malena u Spaniju i nisam uopste pricala ni mislila na srpskom jeziku a da ti ne pricam za gramatiku......(vidi se aaah) i sve sam preko neta "naucila" ne trebati kasete i te stvari bolje neko da ti upravlja greske.....

Ako ti treba pomoc javi se ........ Pozdrav
Nebojsa
Newbie
*

« Respuesta #6 : Agosto 10, 2008, 10:20:13 »

Što se ti?e u?enja Španskog jezika u verziji srpsko-španski jadina stvar na koju sam ja naišao a da to ne?emu stvarno služi (a da je pri tom i normalna cena) je PONDS-ovo izdanje gramatike špankog jezika. Ina?e, to je, uslovno re?eno, ?itav tom knjiga, krenuvši od osnovne gramatike, preko knjige sa modalnim glagolima...... Ono što sam ja našao kao dosta zanimljiviju varijantu je interaktivni program "Tell me more", doduše u verziji englesko-španski, što u Vasem slu?aju i nije problem, jer ve? znate engleski.
Ina?e, program je koncepiran po metodi vežbanja izgovora (potreban Vam je mikrofon za ra?unar), ?itanje, gramatika, pa ?ak i igrice kao što je pronalaženje traženih re?i (po principu osmosmerke).
Probajte, možda Vam, ako ništa drugo bude zanimljivo odre?eno vreme.
Soj011
Sr. Member

« Respuesta #7 : Agosto 31, 2008, 10:46:38 »

Au bre, zemljace, zivis u usa i trazis nas kurs na spanskom.  Nemoj molim te, nemoj to, nemojjjjj toooo. 

Ako nisi ozenjen i ako si u redu da imas neku devojku iz bilo koje zemlje latino amerike (samo ne brazil, da ne bi progovorio portugalski, pa posle te ja preverio, hahahahah) onda nadji neku rosu ili patriciju i sa njima ces, za tri meseca da propricas kao Servantes.  Ili malo pikaj fucu sa latinosima po usa, idi u njihove diskoteke, sve je to lagano.  Sem ako ne zivis u nekom ku klux klanu od sela pa nema nikog drugog do bledolikih.

Ako pricas eng, ako ga znas prilicno, mislim da ces daleko bolje i brze da naucis sa eng spanski, nego sa srpskog.  Barem je to bio moj slucaj, nadam se ne i slucajnost.

Sami protiv svih i ko ih ....
Páginas: [1]   Ir Arriba
  Imprimir  

Ir a: